LexiCone Acoustics
Workshop voor R&D in High Resolution  Audio

                  D.E.C.        

- Dynamic Envelope Concept -

Dit nieuwe concept is verwerkt in de       SYNTAXX   'Keystone D.E.C.'     
(Lineaire externe voeding)


SYNTAXX  Keystone D.E.C.  

"een High Res Audio statement"

Nieuw in 2024.

In 2023 heeft vooral de streaming Audio zich razendsnel gevestigd in de huiskamers, maar ook technisch zijn de ontwikkelingen snel gegaan en is dit onderdeel een van de meest besproken en begeerde componenten om de stereo-set mee aan te vullen van dit moment! Niet vreemd als je bedenkt dat de streaming kwaliteit van b.v. Qobuz de WAV/AIFF kwaliteit van je files evenaart, of zelfs overtreft. Dat ruimt lekker op...

Als je die optimale kwaliteit wil bereiken, loont het om de modem/router te voeden met een goede externe lineaire psu!SYNTAXX , zoals inmiddels bekend, houdt zich met name bezig met nieuwe benaderingen en uitvoeringen van de best klinkende voedingen voor streamers,  DAC's , NUC's en zelfs op de router misstaat een goede voeding absoluut niet!

 


Top streamers, zoals b.v. van de firma LUMIN, zijn uitermate geschikt voor een goede externe voeding,  met verbluffend resultaat. (Deze moeten wel een fysieke aanpassing ondergaan om een externe voeding aan te kunnen sluiten.) Zo sterk zelfs dat de LUMIN U2 mini in combinatie met een Keystone DEC, de U2 met gemak voorbij streeft!

Juist voor deze klanten en voor meer van dit soort mooie streamers, maar zéker ook voor mooie DAC's,  is de Keystone D.E.C. in het leven geroepen. (2024)


De 'next step' in voeding is gevonden in een uitgebreid concept, wat wordt toegepast op de nieuwe 'Keystone' versie, met een nadruk op micro en macro dynamiek in de weergave. Dit concept voorziet in een extreme agiliteit in stroomleverantie en volgt als een Max Verstappen de stroomfluctuaties! (Dynamic Envelope)  Kennelijk is in de uiteindelijke weergave toch nog winst te behalen vanuit de voeding van de bron! Een volledige herontwerp en -bouw van de Keystone met nieuwe generatie, snellere, transistoren en de kenmerkende, handgemaakte, hard-wire verbindingen onder de pcb, waar verder de complete beveiliging op zit tegen overspanning en overstroom.


Het resultaat is een High Res Audio power supply, die  verreweg bovenaan de prestatieladder staat: de SYNTAXX Keystone D.E.C.


De Keystone D.E.C. heeft ook weer twee DC uitgangen!

SYNTAXX Keystone D.E.C.  (2*12v) verkoopprijs::  €2100,-

Goed nieuws voor de geïnteresseerde Keystone bezitters: de Keystone versie is simpelweg door LexiCone te upgraden met de nieuwe printplaat,  

Kosten modificatie €450,-   (Hierbij wordt de std keystone pcb ingeleverd...)

Reactie van een klant naar aanleiding van de D.E.C. upgrade  van de standaard Keystone psu:

Dag Jan,
Hier mijn recensie over de modificatie van  Keystone naar 'D.E.C.'


De slogan “alles klinkt mooier in het concertgebouw” is algemeen bekend. Welnu, zonder overdrijving durf ik te zeggen: alles klinkt mooier met de Keystone D.E.C. ! Wat een verschil met dit nieuwe board!
De eerste reactie is er een van, hoor ik dit goed? Dit kan toch niet. Je hoort nu ineens veel meer. Bijv instrumenten die voorheen nauwelijks of te weinig hoorbaar waren. Zoals alt violen en contra bassen, enz. Het lijkt alsof je naast of tussen de musici mag zitten en niet ergens in een concertzaal die je dwingt op afstand de muziek te beluisteren. Zo ook met piano: de noten klinken als pareltjes en het gebruik van de pedalen is goed waarneembaar. Werkelijk verbazingwekkend. Als Murray Perahia Mozart speelt, sluiten je ogen zich als vanzelf en luister je gefascineerd naar zoveel schoonheid.
En dan te bedenken dat ik dacht dat ik een goede geluidsinstallatie had. (En dat had ik ook) De Keystone D.E.C. maakt er een gigantische upgrade van.
LexiCone , een groot compliment en dankjewel voor zoveel moois.


Jo Laeven