LexiCone Acoustics
Workshop voor R&D in High Resolution Audio


SYNTAXX          linear power supplies.Medio 2021:  de introductie van het nieuwe topmodel in de power supply modellen van SYNTAXX :

De SYNTAXX  'KEYSTONE' power enigma.


Twee andere  modellen:   

 SYNTAXX   'Xtreme Performance'

 SYNTAXX      'ICON'


Wilt u bestellen, neem dan contact op via email met:   LexiGroup@live.nl

SYNTAXX  'KEYSTONE'   Power Enigma....:

Met gepaste trots kijken we terug op de impact van de introductie van de 'Xtreme Performance' psu, in 2018, die zijn weg gevonden heeft naar heel veel audio liefhebbers.  Een doorbraak, ook volgens toonaangevende audiojournalisten. We hebben deze voeding kunnen verbeteren, wat heeft geleid tot de ICON.  Inmiddels ook bekend.

Daarna is de wereld van psu fabrikanten echter wakker geworden en heeft men zich gerealiseerd dat (audio-)voeding een serieuze aangelegenheid is. Met de komst van concurrenten vindt SYNTAXX het aan zijn stand verplicht met een (verpletterend) antwoord te komen: de SYNTAXX  KEYSTONE.

In maart 2020 is het 'Keystone' ontwerp helemaal van af een leeg vel gestart; met als doel de best klinkende voeding te ontwerpen voor apparaten geschikt voor een externe voeding. Doelgroep is met name DAC's en Streamers. 

Wij lieten ons niet beïnvloeden door uiterlijke verleiders, zoals displays, automatische koppelsensoren of andere zaken die het werkelijke doel alleen maar vertroebelen: VOEDEN!  Ook zijn wij niet afgeweken van de analoge lineaire opzet, nergens in de voeding zit een schakelend element, b.v. een buck converter, die een HF ruis levert die er niet uit te krijgen is. Nee, lineaire voeding van de hoogst denkbare kwaliteit.  En dat hóór je.  'Adembenemende 3D imaging en gevoel van erbij-zijn' . Wederom een product voor luisteraars!

Een tip van de technische sluier:  we hebben een unieke versterkte actieve rimpelonderdrukker ('E.A.R.S.') als eerste 'stage', waarna een servo gestuurde voltage controle 'stage' zit, die in een krachtige DC versterker eindigt.


Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van deze voeding, dagen iedereen uit deze vooral te vergelijken met welke andere voeding dan ook!   We zien in dat de SYNTAXX 'Keystone' een investering is, maar realiseer je dan dat verbetering op bronniveau niet meer op een andere plek in de audio-keten te behalen is! De losse, externe voeding is een niet meer weg te denken component in de moderne (streamer-dac) audio opzet!


De nieuwe SYNTAXX  'KEYSTONE' Power Enigma     Prijs: € 1600,- (E.U. only), 2*DC-out! ,  std. tot aan 12 volt, daarboven prijs op aanvraag.

Specs:

2 gescheiden DC-outputs  met eénzelfde besteld voltage.

Maximale gezamenlijke outputcurrent: 6A  (tot aan 15 volt)

afmeting kast: 335x100x300mm  (bxhxd)

Witte power-LED op het front.

Ontworpen en handgebouwd in Nederland.

info over voltages en bestellen:  LexiGroup@live.nlAlgemene geschiedenis en informatie:

De impact van een voeding (Power supply unit) is een nog altijd zwaar onderschat fenomeen. Het is het deel van vrijwel ieder audio apparaat wat verantwoordelijk is om de interne elektronica van een goede gelijkspanning en gelijkstroom te voorzien. Met name wordt de voeding onderschat op de apparaten die met streaming audio te maken hebben, zoals de streamer zelf, bv. Lumin, SOtM, de DAC, bv Mytek, maar ook de router, en de opslag HDD of SSD. Rust, dynamiek, micro detail en bandbreedte worden sterk beïnvloed door de kwaliteit van de voeding op die apparaten. Behalve een volkomen storingsvrije spanning en stroom, is het correct houden van puls- en fase gedrag van het complexe signaal van het grootste belang.  Hierbij speelt de voeding een fundamentele rol! Het is dus belangrijk een goede psu mee te nemen in de begroting van uw set!  SYNTAXX zet zich sinds 2010 in om voedingen te ontwerpen en te bouwen die vooral goed klinken. De basis-techniek achter de 'Xtreme Performance' psu-lijn is een klassiek ontwerp, verfijnd en aangevuld met nieuwe en vernieuwende inzichten, moderne en ruisarme componenten, solide gebouwd. De technische opzet van de nieuwe SYNTAXX  'Keystone' is een totaal andere, innovatieve benadering. Maar net zo solide gebouwd.

N.B.:  Lineaire voedingen hebben niet het hoge rendement zoals die van schakelende voedingen, er is altijd verlies in de vorm van warmte afgifte. Geef de lineaire voeding dus wat ruimte om te koelen.

Nog een opmerking: Bij voedingen, power supplies, wordt doorgaans de nadruk gelegd op een rimpelafstand t.o.v. de afgegeven spanning. M.a.w. "hoe zacht bromt ie nog". Welnu, de moderne voedingen brommen niet. (punt) Dus zitten de verschillen ergens anders!! Je zult écht naar een voeding moeten luisteren in de set om de impact daadwerkelijk te kunnen beoordelen.  Nogmaals, SYNTAXX ontwikkelt  voedingen die de weergave naar een hoger plan brengen!

Aangezien de SYNTAXX voedingen op zich een netfilter functie hebben, dient aansluiting via een (ander) netfilter vermeden te worden. Uiteraard geldt dit ook voor scheidingstrafo's.  Dus de psu altijd rechtstreeks op het wandcontact aansluiten.                           De SYNTAXX voedingen zijn zodanig ontworpen dat deze permanent aan kunnen blijven staan. Niet nodig voor optimale prestatie overigens.(foto: 'X.P.'  eyeletboard 2020)


SYNTAXX heeft als basismodel,  de  'Xtreme Performance'  .

Deze zeer complete voeding heeft een door de klant gekozen voltage, b.v. 12 volt (Mytek, SOtM) en standaard  2 DC outputs.  De totale output current (maximale  stroomafname) bedraagt 6,3A.   Keuze frontkleur: Zwart of Aluminium.

De Syntaxx power supply wordt geleverd inclusief twee DC output kabels.

Verkoop prijs: € 850,-  model X.P. - 2020   (excl. verzendkosten)     ( Orders:  LexiGroup@live.nl )

Specs basismodel 'Xtreme Performance'  (X.P.)

   2* DC output met eénzelfde besteld voltage  (tot aan 19 volt)

   Gezamenlijke totale output-current max. 6,3A

   Eyelet point-to-point soldeerverbindingen

   200VA ringkerntrafo

   Frontkleur leverbaar in zwart en zilverkleurig.

   Blauwe powerLED

   Afmetingen behuizing:  335 x 100 x 300mm (bxhxd)

  inclusief AC netsnoer en twee DC output kabels.

   Ontworpen en volledig met de hand gebouwd in Nederland

 


Sinds 2019:  SYNTAXX    'ICON'   

 

SYNTAXX Power Supplies heeft voor de ICON een nieuw concept ontwikkeld voor stabiele DC- stroomvoorziening in hun externe psu's.

De absolute hoofdzaak in àlle voedingen, stroomvoorziening dus, is de snelheid en accuratesse in het constant houden van die stroom bij een dynamische belasting op de voeding. Een constant debiet dus als het ware.  Daarna komt het vasthouden van voltage en een rimpelloze spanning als tweede belangrijk punt van aandacht.  De reden dat een voeding goed klinkt, heeft dus met meer dan alleen een vlakke, storingsvrije spanning te maken!


(ICON  open)

Naast de bestaande 'X.P.' -versie, is dit tweede, betere model  geïntroduceerd; de SYNTAXX  'ICON'.

Het bovengenoemde nieuwe concept heet   InterCurrent DC Amplifier.  Hiermee heeft de SYNTAXX  ICON  een nieuwe krachtige DC versterker, welke op een bepaalde wijze en plaats tussen twee voltage regelpunten wordt ingezet. Met deze innovatie is SYNTAXX er in geslaagd een voeding te realiseren die stabieler en schoner is dan tevoren.  De ICON aangesloten als psu op bv een daarvoor geschikt gemaakte MacMini, (SMPS eruit) verbetert ook daar de audio prestaties enorm.

Het resultaat is een in de weergave aanmerkelijk toegenomen dynamiek, homogeniteit, een (nog) beter en accurater 3D beeld.

Ook is de micro-dynamiek beter in vergelijk met de X.P.  Hierdoor is de textuur van de bas nòg duidelijker.

Dit model is te bestellen via   LexiGroup@live.nl,  het meest gangbare  model, de 'Xtreme Performance'  blijft gewoon leverbaar!

Prijs: € 1199,-  (excl transportkosten)         2020

Specs  ICON:

  2* DC outputs met eénzelfde besteld voltage   (tot aan 19 volt)

  onafhankelijk, gescheiden outputs, totaal 8A. (beide hetzelfde voltage)

  InterCurrent DC Amplifier - board

  Eyelet point-to-point soldeerverbindingen

  200VA ringkerntrafo.

  Nieuw frontje van de behuizing.  (uitsluitend zwart leverbaar)

  Amber-kleurige powerLED

  Afmetingen behuizing:  335x100x300mm (b x h x d)

  Inclusief AC netsnoer en twee DC output kabels.

 Ontworpen en volledig met de hand gebouwd in NederlandKlant-reactie over de SYNTAXX  'ICON'

"Beste heren van LexiCone,

Na een paar weken break-in tijd genomen te hebben, klinkt de ICON op zijn best. In vergelijk met de standaard Xtreme Performanceis het verschil groot, erg groot zelfs..

Wat als eerste opvalt is dat het pulsgedrag is verbeterd, je voelt dat de weergave enorm in snelheid is toegenomen.  Indrukwekkend en fascinerend is het met welke precisie en focus  het 'beeld' grip heeft gekregen op instrument en vocalen. De variatie (gelaagdheid) in het geluidsbeeld wordt door de verfijnde micro dynamiek nog beter vertaald; het hoorbare is  plastisch en haast tastbaar geworden. De muziek wordt kneedbaar en vooral aanwezig door meer lucht rondom instrumenten en vocalen. Als bijeffect is de beleving flink toegenomen in de luisterruimte. Er is geen enkele sprake meer van een diffuus geluidsbeeld. Het overzicht, het gemak en vooral de vanzelfsprekendheid waarop de muziek gereproduceerd wordt heeft veel aan zeggingskracht gewonnen en roept bij mij één en al verwondering op!             Zo had ik audio nog niet beleefd!

Luisteren met deze voeding is een bijzondere ervaring! De ICON luidt voor mij een nieuw hoofdstuk in inzake audiobeleving.. Dank hiervoor!

Groet,  Han , Twente. "


Voor gebruikers die met twee voltages willen werken is er de BiVolt configuratie.   De BiVolt uitvoering heeft voor twee voltages een gecombineerde speciaal gewikkelde 200VA-trafo, dus 100VA per voltage aftakking en daarmee een iets beperkter uitgangsvermogen t.o.v. de monovolt uitvoeringen. Daarenboven zijn de amplifierboards iets kleiner dan bij de monovolt versie, maar feitelijk heeft u twée voedingen in éen kast!

De SYNTAXX  BiVolt is zowel in de 'standaard' Xtreme Performance versie , als in de ICON versie leverbaar.

Specs BiVolt 'X.P.':  5 tot 12volt; max. 6A.      -     13 tot 19volt; max. 4A.     - Blauwe LED's -   prijs:  v.a.  € 1250,-    excl. verzenden

Specs. BiVolt ICON:  5 tot 12 volt; max. 6A     -     13 tot 19 volt; max. 4A.    - Amber LED's + Icon-Frontje -  prijs: v.a.  € 1690,- 

excl. verzenden      (2 uitgangsvoltages bij bestelling opgeven.)


orders en/of informatie:    LexiGroup@live.nlSYNTAXX    'ICON'

Prijs:  € 1199,-


Achterzijde  SYNTAXX  'ICON' versie.

2x DC output  (eén voltage),  totale stroom 8A.
 

                                                                           

 

Std versie:    SYNTAXX 'Xtreme Performance';               (1 LED op front )


Prijs:  € 850,-


 


Std versie:    Achterzijde: dubbele DC-output.

2x  DC output  (eén voltage),  totale stroom 6,3A
SYNTAXX   ICON intern

 

 


SYNTAXX  'Xtreme Performance'  - BiVolt -                              (2 led's op front)

4 DC-uitgangen; 2x 12volt / 6,3A,    plus    2x 5volt / 6,3A

Prijs:  vanaf €1250,-

 


 SYNTAXX    - BiVolt -   ICON versie                                            (2 LED's op front)

 

Een Custom voorbeeld is: (niet op foto)   SYNTAXX  'Xtreme Performance' met drie DC uitgangen,

met een groter totaal -stroomaanbod van bijvoorbeeld 10A, te verdelen over de DC-uitgangen.

Prijs: op aanvraag.

Voor verdere prijzen en levertijden even een mailtje naar  LexiGroup@live.nl